امروز وقت گذاشتم و دو ساعت مناظره آقایان مهدی طائب و احمد زیدآبادی را دیدم و شنیدم. موضوع گفتگو و مناظره رخداد خونین 1388 و به طور خاص حصر آقایان میرحسین موسوی، مهدی کروبی و خانم زهرا رهنورد بود. مناظره ای در مجموع شنیدنی و جذاب و مفید و تا حدودی روشنگر. هرچند طبعا قرار بر اقناع نبوده و نیست و اصولا نمی توان انتظار داشت که تمامی حقایق علی رؤس الاشهاد گفته شود اما به هرحال در این فضا همین اندازه روشنگری هم مفید است و بخشی از اسرار مگو را آشکار می کند.
لازم است از جناب زیدآبادی تشکر کنم که، به رغم فضای ارعاب و سرکوب از یک سو با دلیری در حد ممکن از حقایق پرده برداشت و از سوی دیگر (به ویژه) در تله طائب و احتمالا مجری گرفتار نشد و در برابر اصرار طائب و پرسش آخرین مجری مبنی بر این که در انتخابات 88 تقلب شده یا نه با پاسخ «نمی دانم» تله گذاران را ناکام گذاشت. دیری است که آقای خامنه ای و مریدانش از تداوم این سرکوب های دهشتناک بیش از پانزده سال و طراحی سناریوی خودساخته «فتنه» و حصرهای ظالمانه، یک هدف اصلی دارند و آن این که حامیان جنبش سبز و به طور خاص موسوی و کروبی و رهنورد به عدم تقلب در انتخابات 88 اذعان کنند! احتمالا انگیزه اصلی ترتیب چنین مناظره ای نیز همین بوده باشد.
اما هدف اصلی این یادداشت اشارتی است به یک نکته بس مهم. وقتی سخن از «تقلب در انتخابات» می شود، معمولا چنین برداشت می شود که در صندوق اخذ آرا دست برده می شود و عمدا نام ها و رأی ها را جا به جا می کنند و در نهایت نام فرد مورد نظر را در صورت جلسه می نویسند و او را برنده اخذ آرا اعلام می کنند. اما از سال 1380 دریافتم که تقلب لزوما و یا همیشه جا به جایی آرا و دستکاری در نتیجه آرای مردم نیست بلکه می توان نوعی دیگر هم تقلب کرد؛ تقلبی که فکر می کنم افتخار ابتکارش در جمهوری اسلامی ثبت شده باشد و آن هم پر کردن برگه های رأی در زمان پیش از آغاز اخذ رأی از مردم است.
بهتر است آغاز اطلاع از این ترفند هوشمندانه و در عین حال وقیحانه را گزارش کنم شاید روزی پرده ها برافتد و حقایق آشکارتر شود. در سال 1380 بزرگورای که از دوستان هاشمی رفسنجانی و از مدیران ستاد انتخاباتی خاتمی در سال 76 بود (فعلا برای حفظ امنیت ایشان از ذکر نامش خودداری می کنم) برای من تعریف کرد که در شب پیش از برگزار انتخابات خبر رسید که در لرستان شب جمعه عده ای با همدستی مجریان حکومتی بسته های رأی را با نام ناطق نوری نوشته و فله ای صندوق را پر کرده اند. او می گفت از آنجا که به خبر اطمینان داشتیم چند نفر به منزل هاشمی رفسنجانی (رئیس جمهور وقت) رفتیم تا از ایشان کمک بخواهیم. گفتند ایشان خواب است ولی با اصرار ما بیدارش کردند. وقتی به اطلاع ایشان رساندیم، او هم بلافاصله تماس گرفت وقتی خبر تأیید شد، فورا دستور توقف داد. در واقع فقط مانع ادامه شد ولی اقدامات قبلی برجا ماند.
در ماجرای 88 من در ایتالیا بودم. یک بار در رم با چند نفر از دانشجویان جنبش سبز صحبت می کردم. یکی از دانشجویان با استناد به اطلاعاتی گفت راست می گویند، تقلب نشد! چرا که پیش از برگزاری رأی گیری صندوق ها را به نام احمدی نژاد پر کرده بودند. از این رو دیگر لازم نبود آرای اخذ شده را جا به جا کنند!!
در انتخابات اخیر نیز شایع شده بود که قرار شده به سود سعید جلیلی تقلب کنند ولی خامنه ای مانع شده است. اگر این خبر درست باشد، قاعدتا می بایست از همان سنت مألوف استفاده شود یعنی پر کردن صندوق های رأی به گونه ای که جلیلی از درون آن خارج شود. این که مسعود پزشکیان بارها تصریح کرده که اگر رهبری دخالت نکرده بود، از درون صندوق در نمی آمدم، معنای جز این نوع تقلب ندارد.
بدین ترتیب آقای مهدی طائب راست می گوید که تقلب نشده و بارها با شگفتی و به صورت استفهام توبیخی می پرسد: آخر، چگونه می شود در حد 11 میلیون رأی تقلب کرد؟! باید در پاسخ گفت: راست می گویید، این حجم آرا را نمی توان تقلب کرد اما می توان این حجم و خیلی بیشتر رأی را پیش از آغاز رأی از مردم بی خبر از همه جا به نام فردی خاص به صندوق ها ریخت! به تعبیر رایج، چرا که نه!! وقتی که اراده عالی بر این باشد و تمامی ارکان برگزارکننده انتخابات هم پیرو و مطیع باشند و چه بسا به قصد قربت چنین کنند، همه چیز ممکن است! ظاهر کار هم کاملا درست و قانونی است! آرا هم درست خوانده شده اند، چه قدر قانونی و سالم و بی اشکال! وقتی کسی هم معترض شد، ده ها صندوق هم ده ها بار بازشماری شوند، باز نتایج همان است که بود! از این رو طائب درست می گوید اما دروغی بزرگ را پنهان می کند؛ دروغی بزرگ!
منتشر شده در زیتون