تکریم سحابی ها، تلاش مستمر و مدنی برای رهایی مردم از استبداد است

 

پیام تسلیت ۵۰ نواندیش دینی و کنشگر سیاسی

جرس: پنجاه تن از نواندیشان دینی، شخصیتهای فرهنگی و کنشگران سیاسی با تسلیت درگذشت مهندس سحابی و شهادت هاله سحابی آورده اند: ظاهرا خشونت و جنایت حاکمان مغرور حد و مرزی نمی شناسد. اما می توان امیدوار بود که عمر کوتاه هاله سحابی عمر استبداد و مستبدان خشونت گرا را نیز کوتاه خواهد کرد. شاید مقدر بود که در کنار الگوئی مردانه از اخلاق، سیاست و دین، سیمای درخشان یک زن مستقل و با ایمان و آگاه و مبارز نیز بدرخشد و برای نسل امروز و آینده چراغ راه باشد.

به گزارش جرس، در بخشی از این پیام آمده است: “بر این گمانیم که تکریم این دو سرمایه ملی، تلاش مستمر و مدنی برای رهایی مردم از استبداد حاکم و رسیدن به آزادی و توسعه و عدالت است که آرزوی دیرین آن دو عزیز سفر کرده بود. بی گمان ما نیز به عنوان ادای دین در کنار مردم حق طلب و عدالت خواه ایران تا پیروزی نهایی این راه را ادامه خواهیم داد.” 

متن کامل این پیام که در اختیار جرس قرار گرفت به شرح زیر است:

از اوئیم و به سوی او بازخواهیم گشت

مردی بزرگ، شخصیتی سترگ، انسانی شریف و والا از میان ما رفت و در پیشگاه حضرت حق به جاودانگی پیوست. مهندس عزت الله سحابی انسانی پاک نهاد، مؤمنی با اخلاص، مبارزی استوار، آزادیخواهی صادق، عدالت طلبی پایدار، سیاست ورزی اخلاق مدار، روزنامه نگاری متعهد، ایران دوستی آگاه و چهره ای کم نظیردر تاریخ معاصر ایران بود. او هم دغدغه ایمان و اخلاص دینی داشت، هم اهل اندیشه و تفکر نوگرایانه اسلامی بود، هم با تمام وجود سودای توسعه ایران همراه با عدالت اجتماعی و دموکراسی و اجرای حقوق بشر داشت و هم دلش از دغدغه حفظ استقلال و وحدت کشور و منافع ملی نا آرام و بی قرار بود.

مهندس سحابی در سالیان اخیر همزمان با چیرگی استبداد دینی و قدرت یافتن دولت نفتی و کودتایی، بیش از هر زمان نگران آینده کشور بود و به «ایران فردا» می اندیشید. بیش از نیم قرن برای تحقق عدالت و آزادی و توسعه همه جانبه و درون زای ایران مجاهدت کرد و در این راه در هر دو نظام استبداد پادشاهی واستبداد منسوب به دین رنج ها کشید و آزارها دید.

مرگ پایان زیست مادی و طبیعی آدمی است، اما پایان حیات معنوی نیست. هرانسانی، به ویژه با نگاه دینی، به میزانی که در زندگی با اخلاص تر، پارساتر، خدمتگزارتر و مفیدتر برای مردمان باشد، در حیات معنوی اش جاوانه تر و متعالی تر خواهد بود. به گواهی زندگی هشتاد ساله سحابی، وی در زمره نیکان جاودانه است و نام نیک و آثار خیراو نزد خدا و خلق او محفوظ خواهد بود.

اما صد هزار دریغ، هنوز از غم بزرگ فقدان سحابی فارغ نشده بودیم، که خبر درگذشت هاله دختر اندیشمند، پارسا و مبارزش بر سر ما آوار شد و همه را در حیرت و اندوه بزرگ فرو برد. مرگ پیر و جوان نمی شناسد، اما رنج و فاجعه بزرگ در این است که دختری برای آخرین دیداربا پدر به اغماء رفته خود از زندان به مرخصی موقت می آید و در مراسم تشییع پدر به گناه درآغوش گرفتن عکس او و مقاومت در برابر ربایندگان جنازه مورد حمله وحشیانه گزمگان استبداد دینی قرار گرفته و در کنار پدر و همسفر با او، جان به جان آفرین تسلیم می¬کند.

ظاهرا خشونت و جنایت حاکمان مغرور حد و مرزی نمی شناسد. اما می توان امیدوار بود که عمر کوتاه هاله سحابی عمر استبداد و مستبدان خشونت گرا را نیز کوتاه خواهد کرد. شاید مقدر بود که در کنار الگوئی مردانه از اخلاق، سیاست و دین، سیمای درخشان یک زن مستقل و با ایمان و آگاه و مبارز نیز بدرخشد و برای نسل امروز و آینده چراغ راه باشد.

ما این دو رحلت پر اندوه را به مردم ایران و همراهان و یاران سحابی ها و به ویژه به خانم زری سحابی همسر مهندس عزت الله و مادر شهید هاله، که پس از یک عمر صبر و سختی زندان و محرومیت همسر، اینک به فاصله دو روز دو عزیز خود را از دست داده است و همچنین جناب دکتر شامخی همسر گرامی شهید هاله سحابی و همه خانواده سربلند و نیکنام سحابی تسلیت می گوئیم و خود را درغم و عزا و ماتم این خانواده ها شریک می-دانیم. بر این گمانیم که تکریم این دو سرمایه ملی، تلاش مستمر و مدنی برای رهایی مردم از استبداد حاکم و رسیدن به آزادی و توسعه و عدالت است که آرزوی دیرین آن دو عزیز سفر کرده بود. بی گمان ما نیز به عنوان ادای دین در کنار مردم حق طلب و عدالت خواه ایران تا پیروزی نهایی این راه را ادامه خواهیم داد.

عباس اشراقی، علی افشاری، اردشیر امیرارجمند، حمید انتظام، عبدالعلی بازرگان، بهار باستانی، فرزانه بذرپور، محمد برقعی، حمید بهشتی، فاطمه حقیقت جو، مرتضی حمزه لوئیان، مریم چیتگرزاده، رضا حاجی، محمود درویش، زهره سردار، علی سردار، عبدالکریم سروش، محمد صابر، احمد صدری، محمود صدری، رضا علیجانی، زهرا علیجانی، نورالدین غروی، فاطمه فرهنگ خواه، حسین قاضیان، علی قدسی، مرتضی کاظمیان، جمیله کدیور، محسن کدیور، محمدعلی کدیور، فاطمه کشاورز، حسین کمالی، رحمان لیوانی، رجبعلی مزروعی، لیلی مصطفوی، بهاره ممکن، مهدی ممکن، نگار منصوریان، فرید منعمی، علی اکبر موسوی خوئینی، سیدعطاء الله مهاجرانی، آرش نراقی، مهدی نوربخش، ن. نوری زاده، احمد هادوی، خلیل یزدی، سارا یزدی، مجید یزدی، یوسف یزدی، حسن یوسفی اشکوری

شنبه چهاردهم خرداد ۱٣٩۰

Share:

More Posts

سیزدهم آبان 58 و پیامدهایش

دیروز 13 آبان و یادآور حمله به سفارت آمریکا در تهران بود. طبق معمول نهادهای رسمی در نظام جمهوری اسلامی این روز را گرامی داشته

از واشگنتن تا لس آنجلس

چون نمی توانستیم صحبت کنیم از طریق تلفن و آیفن باز آن و با ترجمه یک ایرانی (که بعدا دانستم که از همکاران همانجا است)

Send Us A Message