دیگ به دیگ می گوید: رویت سیاه!

اخیرا دستگیری و در واقع ربایش مدیر یک نهاد خبرپراکنی کم و بیش شناخته شده در این چند سال اخیر در خارج از کشور، بار دیگر مسئله مهم «افشاگری» را در اذهان ما ایرانیان زنده کرده و بار دیگر در این باب گفتگوهایی درگرفته است.
از شما چه پنهان، هر بار که اصطلاح «افشاگری» به میان می آید، خاطره منفی سال 58 در حافظه ام زنده شده و آثار و عواقب مخرب آن در خاطره ام مرور می شود. نسل انقلاب به یاد می آورد که پس از انقلاب و پس از «تسخیر جاسوسخانه آمریکا» در تهران، شبانه یکی از «دانشجویان خط امام» بر صفحه تلویزیون ظاهر می شد و اوراقی را، که مدعی بود از اسناد سفارت آمریکا به دست آمده، می خواند و هر بار یکی از رجال انقلاب و یا دولت موقت را «افشا» می کرد و روز بعد شماری ظاهرا مردم (که از قضا اغلب آنها از جوانان و دانش آموختگان بودند) در خیابان شعار می دادند: دانشجوی خط امام/ افشا کن / افشا کن.
از همان زمان این تخم لق کاشته شد و در این چهل سال بی وقفه از سوی جناح های مختلف و با استفاده از تریبون های گوناگون تلاش شده و می شود که علیه رقیب و یا دشمن (واقعی و یا توهمی) افشاگری شود. رسانه های رسمی و غیر رسمی حکومت، علیه مخالفان و به تعبیر رایج ولی فقیه نظام «دشمن» (داخلی و خارجی)، بخش زیادی از مخالفان و به اصطلاح اوپوزیسیون علیه حاکمان و جناح های مختلف درون حکومتی و بیرون حکومتی علیه یکدیگر و . . . . پبوسته افشاگری می کنند!
آنچه به کوتاهی می توانم گفت این است که سنت سیئه افشاگری (حداقل با کمیت و کیفیتی که اکنون رایج است)، هم به اخلاق عمومی آسیب زده و هم موجب سستی همبستگی ملی شده و می شود و هم گاه خللی به امنیت ملی (جدای از این که چه رژیمی و یا حکومتی مستقر است) وارد آورده و می آورد. متأسفانه گروهی از لج حکومت و یا به دلیل نفرتی که از حاکمیت موجود دارند، برای رسوا کردن حکومتگران، هیچ مرزی نمی شناسند و خود را مجاز به هر کاری و هر نوع افشاگری می دانند.
اما در این میان قابل تأمل است حکومتی که خود بنیانگذار افشاگری بی مهار است و برای بی اعتبار کردن مخالفان و منتقدانش در هر سطحی (ولو از خودی ها) از هیچ جعل و دروغ و فریب و اتهامی ابا ندارد، چرا با «آمدنیوز»ها مشکل دارد؟ از کیهان و مانند او چیزی نمی گویم ولی بی تردید در طول چهار دهه، فاسد ترین و بی اصول ترین رسانه حکومتی رادیو و تلویزیون است (که به حق صدا و سیمای جمهوری اسلامی است) که هیچ مرزی برای افشاگری و جعل و دروغ و فریب نمی شناسد.
اگر هم تمام ایرادهای حرفه ای و رسانه ای وارد بر آمدنیوزها را قبول کنیم، انصاف را! صدا و سیمای جمهوری اسلامی فاسد تر و تباه تر است یا این نوع رسانه های بی اصول و بی مهار و بی اخلاق و بی قانون؟! ظاهرا داستان حکومت و آمدنیوزها، همان مثل قدیمی است که: دیگ به دیگ می گوید: رویت سیاه!

Share:

More Posts

سفری به لاس وگاس

4 روز پنجشنبه به اتفاق آقای علی شاکری و همسرشان سفری رفتیم به لاس وگاس. این لطف را میدون ایشان هستیم. با ماشین ایشان رفتیم

عالم زر یا عالم زور؟!

به یاد می آورم که پس از ورود به قم در سال 1344، زمانی که هنوز چندان با محیط آشنا نشده بودم و استادی و

کورسوی امید؟

خبر بسی خرسند کننده و مسرت بخش بوده است. هرچند این روزها چند تن از زندانیان سیاسی و البته بیشتر خانم ها به هر تقدیر

Send Us A Message