برادر ارجمند جناب حجه الاسلام و المسلمین حاج شیخ عبدالله نوری دامت افاضاته
رحلت مرد ایمان و اخلاق و صبوری حاج محمدعلی نوری پدر بزرگوار شما موجب تأثر و تأسف گردید. این ضایعه را به حضرتعالی و خاندان محترم و سرفراز نوری صمیمانه تسلیت و تعزیت می گویم.
تا آنجا که من آگاهم زنده یادان مرحومان پدر و مادر شما از نیکان و صالحان زمان بودند و از این رو به مثابة شجره طیبه ای فرزندان صالح و نیک و نیکویی به عرصه آورده و شاخ و برگها و ثمرات آن برای دین و ملک و ملت موحب اثرات نیکو و خیر و برکت بوده و هست. خانوادة پر افتخار نوری در تاریخ انقلاب و جبهه و دفاع از میهن و نیز در عرصه سیاست و مدیریت خرد و کلان کشور در طول بیش از سه دهه نقش پر ثمری داشته و در راه خدمت به مردم متحمل هزینه های بزرگ شده اند. اما دریغ که این خاندان شریف و معزز در مسیر خیر و خدمت خالصانه جز نامهربانی و ستم و بی انصافی از حاکمان مغرور و مستبد ندیده و نمی بیند. به ویژه شخص شخیص شما با آن همه سابقه و کارنامة درخشان در عرصه های مختلف مبارزات آزادیخواهانه عصر انقلاب و به ویژه در مدیریت های کلان نظام جمهوری اسلامی در ادوار مختلف و در دولتهای متنوع در سالیان اخیر آزار و رنج فراوان دیدید و سالیانی نه چندان کوتاه را در زندان استبداد متکی به دین گذراندید. در این دوران پر رنج مادر بزرگوارتان و نیز برادر خدوم خود نمایندة مردم تهران زنده یاد دکتر علیرضا نوری را از دست دادید. این البته کیفر «نه» ای استوار و دلیرانه ای بود که به استبداد و فرعونیت حاکم گفتید و بهایی بود که در ازای وفاداری به عدالت و رعایت حقوق مردم و مظلومان متحمل شدید.
با این همه نیاز به یادآوری نیست که این رنجها و آزارها و نامهربانیها در راه کسب رضایت خالق و خدمت به خلق آسان است و شیرین و شما که مرد دین و علم و سیاست و پارسایی هستید بهتر از من به این حقیقت آگاهید. زندگی شما هم گواه ثمرة شجره طیبه پدر و مادرتان هست و هم گواه شخصیت و منش فردی شما. حداقل من خود در دوسال همبندی با شما در اوین به این واقعیت زلال گواهی می دهم. این البته بخشی از پاداش و اجر آن رنجها و مصائب در راه خالق و مخلوق است. در عین حال واقعیت انکار ناپذیر این است که امروز شخصیت و سابقه و تجارب شما مایة امید برای فردای ایران و سرمایه ای گرانبها برای جنبش سبز و موجب دلگرمی و رهبری نسل مبارز و آزادیخواه و عدالت طلب اما مظلوم و تحت ستم میهن است. در این سالها گرچه توفیق خدمتگذاری به مردم در عرصه سیاست و مدیریت کشور از شما دریغ شد اما در نهایت سرمایه ای برای فرداهای نه چندان دور ایران نیز بر جای ماند. مردم و به ویژه نسل جوانان سبز، که جز قانونگرایی و عدالت و آزادیهای قانونی و مشروع چیز ی طلب نمی کنند، از شخصیت با تجربه و کارآزموده ای چون شما امید مضاعفی دارند و تردید ندارم که بیش از پیش پاسخ درخور خواهند یافت.
از ذات باری برای مرحوم ابوی غفران الهی و برای شما و خاندان محتشم نوری صبوری و اجر صابران مسئلت می کنم.
30 بهمن 1390
حسن یوسفی اشکوری
گفتگویی که گویی دو طرف حرف هم را نمی شنوند!
داستان تحمیل حجاب اجباری در جمهوری اسلامی دیرینه سال است و به ماه های اول عمر جمهوری اسلامی باز می گردد. نخستین کسی که این